Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Policznie

PODPROGRAM 2021– efekty

Utworzono dnia 24.11.2022

 

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Policznie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 plus współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  kwiecień 2023– wrzesień 2023.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (powidła śliwkowe),
  • skrobiowe (makaron jajeczny świderki),
  • mleczne (mleko UHT),
  • mięsne (szynka wieprzowa),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),

Pomoc żywnościowa trafiła do 1150 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 15,87000 ton żywności;

o 2300 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2021 plus dla 74 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

     •   Ekonomiczne – 1 spotkanie dla  15  uczestników

     •   Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkanie dla 15 uczestników

     •   Kulinarne – 1 spotkanie dla 22 uczestników

     •   Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 22 uczestników

 

 

 

 

 

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Policznie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2021– październik 2022.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny świderki),
  • mleczne (mleko UHT),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1150 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  •  24,34550 ton żywności;
  •  3450 paczek żywnościowych;
  •  0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2021 dla 50 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty żywieniowo-dietetyczne w formie wydawniczej  w ramach działań towarzyszących.

Zegar

Kalendarium

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Maj 2024
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Imieniny