PODPROGRAM 2021– efekty
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Policznie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 plus współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie kwiecień 2023– wrzesień 2023.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (powidła śliwkowe),
- skrobiowe (makaron jajeczny świderki),
- mleczne (mleko UHT),
- mięsne (szynka wieprzowa),
- cukier (cukier biały),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
Pomoc żywnościowa trafiła do 1150 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 15,87000 ton żywności;
o 2300 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2021 plus dla 74 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 15 uczestników
• Żywieniowo – dietetyczne 1 spotkanie dla 15 uczestników
• Kulinarne – 1 spotkanie dla 22 uczestników
• Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 22 uczestników
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Policznie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2021– październik 2022.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny świderki),
- mleczne (mleko UHT),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1150 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 24,34550 ton żywności;
- 3450 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2021 dla 50 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty żywieniowo-dietetyczne w formie wydawniczej w ramach działań towarzyszących.